Oscar Kroos

Consultant Techniek & Automatisering


Oscar Kroos

Bio

Als Engineer bij Proficium hou ik mezelf bezig met elektrotechnische vraagstukken en de ontwikkeling van het Joost IoT-Device.

Tijdens mijn afstudeerperiode bij Proficium ben ik bezig geweest met het volledig ontwerpen, realiseren, programmeren, testen en inbedrijfstellen van het Joost IoT-Device. Gedurende dit project is er gebruik gemaakt van het V-model en is het project aangepakt middels System Engineering.
Met dit product kan er data verzameld worden door middel van een autonoom device welke gemonitord kan worden op het asset monitoringsplatform “Joost Analytics” welke mede door Proficium is ontworpen.
Met het verzamelen van real time data kan er richting de Predictive kant gegaan worden en kan het gedrag van assets voorspeld worden, wat een input is voor “TESSA Predictive”.

Door naast mijn werk mezelf te ontwikkelen middels cursussen, deeltijdstudies en uitdagende projecten vergroot ik zowel mijn praktische als theoretische vaardigheden.

In mijn vrije tijd ben ik geregeld te vinden in de sporthal waar op badminton op competitie en toernooi niveau en vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te klussen.

Oscar Kroos