Michel Solognier

Maintenance Engineer


Michel Solognier

Bio

Engineering is voor mij het vakgebied waar ik het meest voldoening uithaal. In principe word je een manier van denken aangeleerd; conceptueel nadenken. Het is een onmisbare vaardigheid in het volbrengen van de multidisciplinaire projecten die horen bij dit vak. Ook leer ik veel over mezelf; mijn creativiteit, mogelijkheden, verbeterpunten en de inspiratie uit de creativiteit van anderen.

Tijdens het eindtraject van mijn studie ontdekte ik mijn passie voor procesoptimalisatie. Het biedt mij de diversiteit, vrijheden en complexiteit die ik zoek in een uitdaging. Dit in combinatie met mijn nieuwsgierigheid complimenteert mij als Engineer. Voor mijn scriptie besloot ik als Chemical Engineer mijn grenzen te ontdekken als Maintenance/Reliability Engineer.

Met plezier heb ik bij Waternet een berekeningsmodel ontwikkeld waarmee de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de drinkwaterproductie gekwantificeerd kan worden. Door enerzijds het succes van mijn scriptie en anderzijds het plezier dat ik beleefde, is Reliability Engineering waar ik me in investeer. Dit combineer ik graag met mijn interesse in Data Science.

Michel Solognier