Over ons


Onze focus van Proficium Oog voor Functie is sinds de oprichting in 2011 gericht op Asset Management en Techniek & Automatisering binnen de infrawereld. In de jaren erna is Proficium gegroeid naar een organisatie die binnen deze sector complexe- en uitdagende projecten aanpakt en deze met goede resultaten afrondt. Van het leveren van een significante bijdrage aan DBFM-contracten, het opstellen van technische vraagspecificaties en het opleiden van (technisch) personeel.

Wij beschikken over een hoog niveau van (technische) kennis die we inzetten om bij onze klanten een meerwaarde te leveren en deze te borgen met als doel de klant zelfvoorzienend te maken. Proficium werkt op verschillende wijze samen met haar klanten. Van een afgebakende opdracht waarbij de gewenste resultaten van tevoren zijn overeengekomen tot het gezamenlijk aanvaarden van een opdracht waarbij Proficium samen met onze klant participeert met het daarbij behorende risico. Onze collega's zijn flexibel inzetbaar vanuit onze eigen bedrijfslocatie of bij de klant op locatie.

Oog voor functie

Oog voor functie


Ontdek

Binnen Proficium Oog voor functie zijn er grofweg twee speerpunten. Asset Management en Techniek & Automatisering.

Ontdek
Oog voor Kunde

Oog voor Kunde


Ontdek

Proficium Oog voor kunde is in de markt gezet met de gedachten om enthousiaste mensen aan te trekken die zichzelf willen ontwikkelen tot volwaardige specialisten binnen de "infra" markt. Tevens heeft Proficium Oog voor Kunde opgericht als doel complementaire dienste te leveren, dit naast onze huidige specialismen, om onze klanten (nog) beter van dienst te kunnen zijn.

Ontdek

Onze Filosofie


De infra technische markt is onderhevig aan veranderingen. Wat binnen onze maatschappij steeds belangrijker is geworden, is het beschikbaar stellen van betrouwbare infrastructuur, welke het doet als het nodig is. Het is hierdoor nog belangrijker om grip te hebben op de risico's en kosten van de infra "assets".

Wij zien deze ontwikkeling als een uitdaging en zorgen er voor dat risico's inzichtelijk worden, waardoor deze beheersbaar zijn en blijven. Wij beschikken over een hoog niveau van (technische) kennis die we inzetten om deze risico's te kwantificeren, waarna ook de juiste beheersmaatregelen afgewogen kunnen worden.

Onze functionele benadering vertaalt zich in de praktijk in een levenscyclus geïntegreerde aanpak. Onderstaand figuur geeft een vereenvoudigd overzicht van de levensfasen van een Asset.

1

Initiatie


Behoeftestelling
Functiebepaling
Specificatie

2

Realisatie


Ontwerp
Bouwen/begeleiden
Inbedrijfstelling

3

Beheer


Onderhouden
Modificeren
Opleiden

4

Afstoten


Uitbedrijfneming
Afbreken

Advanced Asset Management


Door de veranderingen bij zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer is het Asset Managementlandschap zich telkens aan het moderniseren om te voldoen aan de alsmaar stijgende verwachtingen. Door toenemen van complexe assets, contracten en de alsmaar hevig wordende druk om te presteren en te optimaliseren, zijn traditionele methodieken van Asset Management niet altijd meer voldoende om beslissingen betreffende risico's, kosten en prestaties tijdig te sturen.

Proficium is er van overtuigd dat assetdata de uitkomst is voor deze problematiek. Door gebruik te maken van technologische innovaties die data verrijken tot informatie, kennis en wijsheid, met daarbij de juiste dienstverlening, zijn betere beslissingen over Asset Management sneller te nemen.

De onderstaande video geeft kort deze filosofie weer.

Onze partners